سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند به موسی علیه السلام وحی کرد که دو کفش و عصای آهنین برگیر و آنگاه درزمین سیاحت کن و آثار و عبرتها را بجوی؛ تا آنکه کفشها پاره و عصا شکسته شود . [ابن دینار]
کل بازدیدها:----588293---
بازدید امروز: ----188-----
بازدید دیروز: ----130-----
جستجو:
  • اوقات شرعی
    پیام وزیر امور خارجه درباره انری هسته ای - طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی
     
     
  • درباره من
  • لوگوی وبلاگ
    پیام وزیر امور خارجه درباره انری هسته ای - طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی

  • فهرست موضوعی یادداشت ها
    آیت الله یزدی در واکنش به نامه هاشمی رفسنجانی . رضا فاضلی عودلاجان تهران مدارس نوشیروان پریوش سرهنگ نصیری . شهرام همایون فروش دختران در دبی . علیرضا میبدی دادگاه مصطفی رمضان پور پسر خاله زن میبدی هما احسان . ماهواره ملی امید تماشای مسیر زنده پرتاب مدار کره زمین . مستهجن مضلین مستهجن سکس شوک مستند شوک مرکز بررسی جرائم سازمان . میر حسین موسوی عضو فعال ستاد مرکزی آشوب عضویت شورای مرکزی سازمان . نحوه زندگی آیت‏ا? خامنه‏ای دیده . نخست وزیر ترکیه رجب طیب اردوغان غزه رییس رژیم صهیونیستی . نماز جمعه تصاویر حاشیه رفسنجانی موسوی . همسر مصطفی تاج زاده سازمان مجاهدین انقلاب مجمع زنان اصلاح طلب حس .
  • مطالب بایگانی شده
  • لینک دوستان من
  • لوکوی دوستان من
  • اوقات شرعی
  • اشتراک در وبلاگ
     
    < type="text/java" src="http://www.iransohrab.ir/js/IranSohrab-link.js">





    Powered by WebGozar

    وضعیت من در یاهو
  • آوای آشنا
  • پیام وزیر امور خارجه درباره انری هسته ای
    نویسنده: ایراندوست دوشنبه 86/3/14 ساعت 12:43 عصر

    وزیر امور خارجه ابراز امیدواری کرد که مذاکرات هسته‌‏ای سازنده و همه‌‏جانبه بر دو محور اساسی «رفع نگرانی احتمالی» و «پذیرش حق جمهوری اسلامی در برخورداری از انرژی هسته‌‏ای» صورت گیرد.

    به گزارش خبرنگار "ایلنا"، منوچهر متکی در بخشی از سخنان خود در هفدهمین همایش بین‌‏المللی خلیج فارس گفت: امیدواریم بر اساس پیام‌‏هایی که دریافت می‌‏کنیم، مذاکرات هسته‌‏ای سازنده و همه‌‏جانبه بر دو محور اساسی «رفع نگرانی احتمالی» و «پذیرش حق جمهوری اسلامی در برخورداری از انرژی هسته‌‏ای» صورت گیرد.

    وی افزود: دو گزینه همواره در حل و فصل مسائل هسته‌‏ای مطرح بوده است؛ گزینه مبتنی بر تعامل و همکاری و گزینه مبتنی بر تقابل که ما گزینه تعامل و همکاری را بهترین گزینه حل و فصل مساله هسته‌‏ای می‌‏دانیم و آن را دنبال می‌‏کنیم.
    متکی با اعلام آمادگی مستمر ایران برای شرکت در گفت‌‏وگو و آغاز مذاکرات جدی در این زمینه، مذاکرات دوره‌‏ای نماینده 1+5 و جمهوری اسلامی را که در هفته‌‏های گذشته در آنکارا برگزار شد و دور دوم آن نیز به زودی در اسپانیا برگزار می‌‏شود، نشانگر رویکرد صلح‌‏آمیز ایران به مساله هسته‌‏ای دانست.

    وی با اشاره به گفت‌‏وگوهای ایران و آمریکا، گفت: امیدواریم برخورد واقع‌‏بینانه واشینگتن با مسائل جاری در عراق، اذعان به سیاست‌‏های منتهی به شکست آنها در منطقه و عراق و تصمیم جدی برای تغییر این سیاست‌‏ها، زمینه موفقیت در این دور گفت‌‏وگوها و عنداللزوم ادامه این گفت‌‏وگو را فراهم کند.

    وزیر امور خارجه در ادامه با بیان اینکه خلیج فارس از دیرباز از جایگاه بی‌‏بدیلی در روابط بین‌‏الملل برخوردار بوده است. گفت: افزون بر موقعیت ممتاز فرهنگی این حوزه جغرافیایی در تاریخ جهان اهمیت اقتصادی, استراتژیک و ژئوپولتیک آن خلیج فارس را به منطقه‌‏ای با بیشترین توجهات بین‌‏المللی تبدیل ساخته است. وجود بیش از دو سوم ذخایر انرژی جهان در خلیج فارس موجب شده است تا این منطقه بیش از گذشته کانون توجهات سیاست جهانی قرار گیرد و ثبات و امنیت آن تحت تاثیر روندهای فرامنطقه‌‏ای باشد.

    وی افزود: قدرت‌‏های فرامنطقه‌‏ای برای حفظ نفوذ خود بر معادلات استراتژیک منطقه، حفظ تفوق سیاسی جهانی و تضمین دسترسی به انرژی ارزان در خلیج فارس تلاش داشته‌‏اند تا با دامن زدن به برخی مسائل موجود که در چارچوب روابط دوجانبه یا بین‌‏منطقه‌‏ای قابل حل و فصل است. پاره‌‏ای مسائل درون‌‏منطقه‌‏ای را به سمت بحران‌‏ها و تنش‌‏های دامنه‌‏دار سوق داده و زمینه استمرار نفوذ و حضور خود را فراهم سازد. همین امر چشم‌‏انداز تحقق نظام امنیتی پایدار و فراگیر منطقه‌‏ای در حوزه خلیج فارس را با ابهام روبرو ساخته است.
    متکی خاطرنشان کرد: حضور نظامی قدرت‌‏های مزبور در منطقه نمی‌‏تواند صلح و امنیت پایدار در پی داشته باشد زیرا این مفاهیم با فلسفه حضور آنها ناسازگار است وانگهی حضور این قدرت‌‏ها نه‌‏تنها راه حل به شمار نمی‌‏رود بلکه شالوده مشکلات را تشکیل داده و اهانتی تاریخی به بلوغ سیاسی و تمدن و فرهنگ دوران‌‏ساز این منطقه به شمار می‌‏رود. پیامدهای تاریخ استعمار در منطقه و نقش آنها در پیدایی و استمرار بحران‌‏های جاری گواه بارز این تجربه تلخ تاریخی است.

    وزیر امور خارجه گفت: عملکرد قدرت‌‏های مزبور در عراق و دیگر کشورهای منطقه نه‌‏تنها نتوانسته است ثبات و امنیت را برای مردم این کشورها در پی داشته باشد بلکه تشدید خشونت‌‏ها و نابودی زیرساخت‌‏های این کشورها حاصل سیاست‌‏ها و عملکردهای آنان بوده است. این شرایط از سویی و استمرار جانبداری نامحدود از رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین از سوی دیگر خاورمیانه و به‌‏ویژه خلیج فارس را در معرض تهدید و بی‌‏ثباتی دائمی قرار داده است. تکاپوی گسترده جاری قدرت‌‏های مزبور در دامن زدن به اختلاف، تشتت و شکاف بین مسلمانان از دیگر نمودهای سیاست‌‏های یادشده محسوب می‌‏شود.

    متکی افزود: در یک چشم‌‏انداز تاریخی طرح‌‏های امنیتی مختلف طراحی‌‏شده از سوی قدرت‌‏های برون‌‏منطقه‌‏ای نتوانسته است به استقرار ثبات و امنیت در منطقه یاری رساند. در نتیجه امروز امنیت منطقه دستخوش دگرگونی‌‏های فراوانی شده است.

    رها شدن منطقه در خلاء امنیتی زمینه را برای اقدامات مداخله‌‏جویانه و ماجراجویانه قدرت‌‏های فرامنطقه‌‏ای و جریان‌‏های افراطی تامین‌‏کننده منافع آنها مساعد گردانده است. امضای قراردادهای مختلف نظامی میان برخی از کشورهای این حوزه با قدرت‌‏های خارج از منطقه نیز خلیج فارس را به بازار فروش تسلیحات بدل ساخته است. هدف قدرت‌‏های فرامنطقه‌‏ای تعمیق واگرایی سیاسی کشورهای حوزه خلیج فارس و ممانعت از همگرایی سیاسی معتبر و پایدار در این حوزه استراتژیک است.

    وی تصریح کرد: علیرغم تلاش‌‏های مکرر برخی قدرت‌‏های فرامنطقه‌‏ای جهت انزوای کشور ما، واقعیات و شرایط منطقه همواره مبین آن بوده است که بدون حضور موثر ایران، پیشبرد ترتیبات امنیتی میسر نبوده است. جمهوری اسلامی ایران همواره از همکاری سازنده و دسته‌‏جمعی از همسایگان خود در این حوزه استقبال نموده و آمادگی خود را برای تشکیل یک پیمان دسته‌‏جمعی با هدف حفظ امنیت و صلح مورد تاکید قرار داده است.

    وزیر امور خارجه نیل به نظام امنیتی باثبات در خلیج فارس را مستلزم توجه به مواردی از قبیل شکل‌‏گیری دیدگاه و فهم مشترک و همسان درباره مفهوم امنیت نزد کشورهای منطقه، ارائه تعریفی مناسب از جایگاه و اهداف نظام جدید امنیتی در منطقه و همسویی آن با نظام کلی امنیت بین‌‏المللی، تداوم سیاست اعتمادسازی در میان کلیه کشورهای منطقه، شناسایی و رفع موانع بومی‌‏سازی سازوکار امنیتی از سوی کشورهای منطقه، احساس امنیت و مشارکت فعال کلیه کشورهای منطقه در این نظام امنیتی با ثبات فارغ از وزن جغرافیایی، جمعیتی و اقتصادی، گره خوردن امنیت انفرادی کشورها با امنیت جمعی آنها و تضمین متقابل استمرار جریان آزادی انرژی و تسهیل مبادلات تجاری دانست.

    متکی، امنیت انرژی در منطقه خلیج فارس را یکی از مهمترین موضوعات جهانی دانست و گفت: با توجه به وجود ذخایر عظیم نفت و گاز در این منطقه و وابستگی شدید کشورهای جهان به این ذخایر، امنیت در تولید و حمل و نقل انرژی بر صنعت و اقتصاد و رویکرد سیاسی بسیاری از کشورها تاثیرگذار خواهد بود بنابراین، تحریم‌‏های اقتصادی و فنی که با انگیزه‌‏های کاملا مشخص علیه ملت ایران تحمیل شده است، به زیان امنیت کل منطقه بوده و آثار منفی بر اقتصاد کشورهای منطقه بر جای خواهد گذاشت.

    وزیر امو رخارجه طرح موضوع خطرات زیست‌‏محیطی نیروگاه بوشهر در حاشیه خلیج فارس نیز که از سوی جریان‌‏های وابسته به قدرت‌‏های بیگانه و با اهداف سیاسی صورت می‌‏گیرد را فاقد زیربنای علمی خواند و افزود: این موضوع نمی‌‏تواند موجبات نگرانی همسایگان را فراهم سازد. اینجانب در دیدارهای خود با مقامات کشورهای منطقه بارها بر بهره‌‏مندی نیروگاه بوشهر از آخرین تاسیسات امنیتی و استانداردهای بین‌‏المللی هسته‌‏ای و نظارت کامل آژانس بین‌‏المللی انرژی اتمی بر آن تاکید ورزیده و به آنها در این زمینه اطمینان لازم داده شده است.

    وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس اعتقادات دینی و انسانی خود موضوع عاری‌‏سازی منطقه خاورمیانه از سلاح‌‏های کشتار جمعی به‌‏ویژه سلاح اتمی را که مخرب‌‏ترین نوع سلاح‌‏های کشتار جمعی است، مطرح نموده و بر همین اساس بر تعهدات بین‌‏المللی و انسانی خود زیر نظر آژانس بین‌‏المللی انرژی اتمی، برنامه‌‏های هسته‌‏ای خود را پیگیری خواهد کرد.

    متکی در ادامه سخنان خود به مساله عراق و امنیت آن اشاره کرد و گفت: تداوم خشونت در عراق با هدف ایجاد زمینه برای جنگ داخلی میان گروه‌‏ها, مذاهب و اقوام مختلف و سرایت آن به دیگر کشورهای منطقه صورت می گیرد که این مساله نباید از دید سیاستمداران و مقامات کشورهای منطقه پنهان بماند.

    وی افزود: کشورهای منطقه باید ضمن همکاری با دولت قانونی و مشروع عراق از برنامه‌‏های آن برای مبارزه با خشونت و تروریسم داخلی حمایت نمایند. تعیین یک جدول زمانی برای خروج نیروهای اشغالگر از عراق و واگذاری کامل امور به دولت و ملت عراق جهت اجرای برنامه‌‏های امنیتی در این کشور، موثرترین راه برای خروج از بحران جاری و جلوگیری از گسترش خونریزی و خشونت در منطقه است. به نظر ما عراق جدید در منطقه یک واقعیت است، روند تحولاتی که در این کشور در راستای حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش شکل گرفته قابل بازگشت نیست.

    وزیر امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر حفظ یکپارچگی و استقلال عراق، کمک به استقرار امنیت و آرامش در عراق را وظیفه دینی و انسانی خود می‌‏داند و با هر گونه تنش و اختلاف قومی، طایفه‌‏ای و مذهبی در این کشور به شدت مخالف است. متاسفانه سیاست‌‏های نامناسب و عملکرد نامطلوب اشغالگران موجب بروز وضعیت خطرناکی در صحنه عراق گردیده است. ما قویا معتقدیم که خروج بیگانگان از عراق و همکاری کشورهای منطقه با دولت منتخب و مردمی عراق کلید اساسی حل مشکلات این کشور است و جمهوری اسلامی ایران آماده است در صورت تغییر رفتار آمریکا به این کشور برای خروج از نیروهای خود از عراق و منطقه کمک نماید و این امر را به نفع همه کشورها و ملت‌‏های منطقه می‌‏داند.

    متکی افزود: رشد و توسعه کشورهای حوزه خلیج فارس در سیاست, اقتصاد و فرهنگ در گرو آگاهی, هشیاری, مسوولیت‌‏پذیری, تفاهم بین منطقه‌‏ای و ایفای نقش اثرگذار در معادلات منطقه‌‏ای و بین‌‏المللی است. شکل‌‏دهی به همگرایی و همکاری معتبر نهادینه و فراگیر و پایدار کشورهای حوزه خلیج فارس در کلیه عرصه‌‏های سیاسی, امنیتی, اقتصادی, تجاری و فرهنگی در این رهگذر می‌‏تواند نقش منطقه را در تامین امنیت و ثبات در خاورمیانه و عرصه بین‌‏الملل متحول ساخته و چشم‌‏انداز تازه‌‏ای در افق حیات سیاسی این منطقه ترسیم نماید.

    وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همکاری و همگرایی منطقه‌‏ای در خلیج فارس را در صدر اولویت‌‏های سیاست خارجی خود قرار داده است. کشورهای حوزه خلیج فارس می‌‏توانند با طراحی الگوی همگرایی منطقه‌‏ای, بر مبنای امکانات و مقتضیات فرهنگی, اقتصادی و سیاسی در جهت‌‏دهی به معادلات این منطقه و ارتقای جایگاه بین‌‏المللی آن نقش محوری ایفا نمایند. همکاری کشورهای منطقه در مبارزه با جریان‌‏های افراطی، تفرقه مذهبی, تروریسم, قاچاق مواد مخدر, عدم تکثیر سلاح‌‏های کشتار جمعی و جرایم سازمان‌‏یافته به موازات گسترش همکاری‌‏های اقتصادی, تجاری, فرهنگی و بین‌‏المللی ضرورتی غیر قابل انکار است.

    متکی گفت: بدیهی است عوامل و متغیرهایی مانند همسایگی و اشتراکات عمیق تاریخی و مذهبی, نزدیکی و پیوند متقابل و مستحکم فرهنگ‌‏ها و سنت‌‏ها و میراث‌‏های ارزشمند ملل منطقه, نقش به‌‏سزایی در تعامل و هم سرنوشتی و گام برداشتن در مسیر وحدت منافع و مصالح بر عهده دارند.

    وزیر امور خارجه با بیان اینکه جهان در شرایط خطرناکی قرار گرفته است، گفت: این خطر فقط از آن جهت نیست که نیروهای افراطی بیرون از معادلات سیاسی نظم و امنیت جهانی را تهدید می‌‏کند بلکه این تهدید بیشتر به آن جهت است که قدرت‌‏های بزرگ خود را به اصول و معیارهای شناخته‌‏شده بشری از جمله اصول و معیارهای حقوق بین‌‏الملل پایبند نمی‌‏بینند.

    متکی گفت: بی‌‏توجهی به حقوق بین‌‏الملل باعث می‌‏شود که کشورهای مختلف جهان به جای اطمینان به قانون و اصول حقوق بین‌‏الملل در جهت افزایش قدرت خود به راه‌‏های پیش‌‏بینی‌‏نشده روی آورند و همین موضوع سرآغازی است بر افزایش دامنه تنش در منطقه و جهان.

    وی خاطرنشان کرد: مسائل مهم فوق باعث شده است تا این همایش به موضوع امنیت خلیج فارس از منظر حقوق بین‌‏الملل اختصاص یابد لذا از صاحب نظران و پژوهشگران حاضر در این همایش انتظار می‌‏رود تا با ارایه مقاله‌‏ها و سخنرانی‌‏های خود زمینه تعامل و تبادل فکری سازنده درباره امنیت منطقه از منظر حقوق بین‌‏الملل را فراهم ساخته و با عرضه ابتکارات و اندیشه‌‏های نو و خلاق، بر غنای علمی مباحثات جاری در منطقه بیافزایند. امیدوارم در پرتو گسترش و تعمیق تفاهم, همگرایی و همکاری منطقه‌‏ای بیش از پیش شاهد ارتقا نقش کلیه کشورهای منطقه در معادلات این حوزه و نیز تقویت ثبات و صلح و امنیت و آغاز فصل درخشان دیگری در تاریخ خلیج فارس باشیم.

    متکی گفت: خوشبختانه مجموعه همایش‌‏های بین‌‏المللی خلیج فارس که همه ساله به همت همکاران اینجانب در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌‏المللی وزارت امور خارجه برگزار می‌‏شود، همواره با استقبال درخور توجه صاحب‌‏نظران و علاقه‌‏مندان مواجه شده است. این رویداد سیاسی مهم در عالم پژوهش بستر نظری سودمندی را به منظور گفت و شنود و تعامل پژوهشگران و اندیشمندان در این عرصه پدید آورده است و امید می‌‏رود در پرتو تجارب و دستاوردهای این همایش‌‏ها، همایش بین‌‏المللی تهران به نهاد مطالعاتی و مشورتی دائمی کشورهای حوزه خلیج فارس تبدیل شود.


        نظرات دیگران ( )


  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ
  • ## درخواست رسانه‌های بیگانه از سران اصلاحات ##
    ## عکس:دیدار کروبی با سفیر سابق انگلیس ##
    ## منوشه امیر: برای مقابله با خطر شیعه باید از سبزها حمایت کرد!
    ## شیمون پرز: مخالفان به نیابت از ما می جنگند ##
    ## درخواست انگلیس از ایران: روابط خود را با ما کاهش ندهید ##
    ## اعتراض شدید تشکل های دانشجویی نسبت به نامه سید حسن خمینی ##
    آبروی همه مسلمانان؛ اشک ما را چرا درآوردی؟:
    آنچه من دیدم و نحوه زندگی آیت ا? خامنه ای
    نماز جمعه سیاسی Top2009 - موسوی با کلی محافظ بعد 20 سال در
    میر حسین موسوی - به کجا چنین شتابان ؟؟ - 2
    میر حسین موسوی - به کجا چنین شتابان ؟؟
    پاسخ آیت الله یزدی در واکنش به نامه هاشمی رفسنجانی ** مهم
    رنجنامه جمعیت ایثارگران خطاب به هاشمی رفسنجانی
    مهم ** نامه هاشمی رفسنجانی به رهبر انقلاب ** مهم
    تصویر و اتهامات برخی عاملان سایت‏های مستهجن- مستند شوک
    [عناوین آرشیوشده]